Prosjekter

Zonta says NO to Violence against woman 25.11.2020-10.12.2020 

https://zontasaysno.com/

 

 

Kansellert pga Covit19. Håper å kunne komme tilbake med foredraget til høsten. Ser ut til at vi må utsette til våren 2021.

24.3.20 kl 1830-2000 inviterer vi til spennende foredrag med Kari Ormestad, Norges første professor i rettsmedisin. Tema: «Hvordan har vi det med kvinnefreden i verdens beste land» – se invitasjonen her: Zonta Invitasjon foredrag 24.03.20 

De siste årene har vi i november støttet aksjonen «Nei til vold og seksuell trakassering mot kvinner». ”Zonta Says No to Violence against Women” er en verdensomspennende aksjon, der zontakvinner står på barrikadene for å kjempe for sine medsøstres rett til et fritt og verdig liv. I Ålesund markerer vi dette med en stand, hvor vi har hatt lotteriet ”katta i sekken”, salg av gule roser og oransje Zonta armbånd med påskrift «Zonta Says No».

Hver jul de siste årene har Stavanger Zonta laget julekranser som vi har solgt til inntekt for prosjekter. Vi har også gått sammen om å lage kransekaker som har blitt solgt. Pengene fra dette arbeidet har gått til både lokale prosjekt og til Zonta Internasjonal sine prosjekter, bl.a. til bekjempelse av fistula i Liberia. 1000 kvinner har fått behandling, 300 har fått behandling og utdannelse, de er rehabilitert og er blitt godtatt og etablert i sine hjemlige omgivelser.