Derfor er jeg medlem

«Jeg har vært medlem siden 2002 og har funnet meg godt til rette i organisasjonen.

Jeg har alltid likt å arbeide for at andre skal få det bedre. Det har med å kunne gi av meg selv. Det å se hva jeg kan bidra med og å se resultater. Det å kunne få gi andre kvinner en hjelp til selvhjelp er viktig, – det å kunne hjelpe de i sitt eget land. Viktigheten av å ta på seg verv for å bli bedre kjent med organisasjonen. Selv har jeg vært med i styret i Stavanger som sekretær, styremedlem, president og leder for Zonta Norge. Det som og er viktig er det nettverket du bidrar til, alle stedene du får anledning å dra til. Etter hvert vil du forstå at du ikke lenger er alene, det er alltid en Zonta et sted.

Kan nevne en liten historie fra Convention i Italia. Jeg skulle dra hjem alene. Flere av reisefølge dro videre på tur. På jernbanestasjonen skulle jeg kjøpe billetter til flybussen. Det var ikke lett, all informasjon sto på Italiensk. Etter en stund ser jeg en dame som også ser ut til å lete etter noe. Da oppdager jeg det lille Zontamerke på hennes jakkeslag. Joda, hun var Zonta fra Sverige. Sammen klart vi å finne «sigarsjappen» som solgte billetter og kom oss til flyplassen. Etter denne hendelsen så jeg viktigheten av å bære det lille Zontamerke. Da vil alle som ser det, spørre hva er Zonta? Da får jeg muligheten til å fortelle hva Zonta står for, visjon og verdier. Hva du kan få ut av organisasjonen er helt opp til deg. Du må tørre å våge.«

– Wenche Olstad,

Medlem siden 2002 i Stavanger Zontaklubb